Over mij

Ik ben Kennia en een van mijn grote liefdes in het leven is eten en mensen samenbrengen. Ik kan me nog goed herinneren hoe belangrijk eten was in onze familie. Soms aten we de meest simpele gerechten omdat er tijden waren dat we ons geen vers brood konden veroorloven. Maar desondanks maakte het nooit uit wat we aten, mijn moeder zorgde voor voedzame en huisgemaakt eten dat altijd lekker was.

Door al meer dan twintig jaar werkzaam te zijn in de horeca is mijn liefde voor voeding alleen maar groter geworden. Maar pas in mijn begin jaren twintig kreeg ik een beter beeld van mijn gezondheid. Ik was al vaker bij de dokter geweest dan dat ik op een hand kan tellen en elke keer voor dezelfde kwalen. Keer op keer kreeg ik dezelfde medische kuur voorgeschreven of een variatie daarop.

Ik was gediagnosticeerd met candida, wat een infectie in het lichaam kan veroorzaken. Zoals voorgeschreven, nam ik altijd braaf mijn medicijnen en was weer van mijn kwaaltje verholpen. Tot het binnen de kortste keren weer om het hoekje kwam kijken om mij het leven zuur te maken. Hoe vaker ik een kuur nam hoe sneller het weer terug leek te komen.

Na de zoveelste keer, realiseerde ik me dat ik niet zo door kon blijven gaan. Er moest iets veranderen. Bijna koortsachtig deed ik onderzoek naar mijn aandoening en al gauw kwam ik er achter dat ik zoveel meer kon doen, dan alleen maar medicatie achterover slaan.

 

Kennia Mindful Cooking

Vanaf dat moment besloot ik mijn dieet en levensstijl te veranderen, door minder suikers, gist producten, zuivel en alcohol te consumeren. Ik at elke dag een stukje gezonder en deed meer aan sport. Dit is hoe ik van mijn candida ben afgekomen en ga ik een stuk fitter, gezonder en bewuster door het leven. Dit heeft me doen realiseren dat zowel de gesteldheid van je lichaam, geest en ziel essentieel is voor een gelukkig en gezond leven. Daarom organiseer ik naast het verzorgen van vegan catering ook events waarin juist dit wordt benadrukt. Het gaat voor mij dus veel verder dan alleen maar eten.

Alles wat me dieper in verbinding brengt met het leven intrigeert me en inspireert me verder te leren en te delen. Zo heb ik ook besloten om naast de verschillende activiteiten die ik doe, ook te beginnen aan de study Psychologie om mijn kennis in de mens en mezelf te verdiepen. Mijn droom is om dit alles op een holistische manier te combineren in de vorm van welzijn dagjes, retraites, gezondheid & welzijn cursussen en wie weet meer.